Sith Academy
Sith Academy
A sötét oldal a mindenem
Fotos közölni valók

Feltétlenül nézzetek be a holokronba.

 
Archívum
 
Az enyém vagy
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
A sithekről
 
Sith Nagyurak
 
Szervezetek,hatalmak
 
Sötét idő hologram
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
A kancellár kiszabadítása
 
Kongresszusi szavazás
MI a kedvenc bolygótok a starwarsban?

Corusant
Naboo
Tatooine
Geonosis
Mustafar
Koribban
Dagobah
Hoth
Polis Massa
Kamino
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Én vagyok az Apád!
 
Az uralkodó kedvenc játékszere
 
Kongresszusi szavazás
Válassz!
Melyiket szereted jobban?

Galaktikus Köztársaság
Galaktikus Birodalom
Kereskedelmi Szövetség
Független Rendszerek Konföderációja (Szakadárok)
Lázadók
Független vagy
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
John Williams remekei
 
Darth Vader, a megtért jedi

Anakin Skywalker, immár a sötét oldal hatalmában Palpatine parancsára elmegy a Mustafar bolygóra, ahol a Kereskedő Föderáció vezetőit megöli. Felesége, Padme utánnamegy és megpróbálja még egyszer lebeszélni átállásáról és terveiről. Obi-Wan Padme hajóján titokban utazott. Mikor Vader meglátja Obi-Want- Padme-t folytogatni kezdi és a volt királynő összeesik. Obi-Wan Vader között egy hosszú fénykartdpárbaj kezdődik. Kenobi legyőzi Vadert, levágja a két lábát és a bal karját aki közben egy kicsapó lángnyelvnek köszönhetően komolyan megég.. Ezután eltávozik a bolygóról. Palpatine hamarosan megérkezik, aki elviszi Coruscantra, és megtervezteti tanítványa számára az életfenntartó-berendezést és a nyomáskiegyenlített páncélt, melyben élete hátralevő részét kell leélnie.

Eközben, Vader tudtán kívül felesége ikergyermekeknek ad életet: Luke és Leia Skywalkernek. A szülésbe viszont belehal pedig életfunkciói ezt nem indokolnák. Az orvosi droid szerint nem akar életben maradni. Yoda tanácsára a gyermekeket elrejtik Vader elől. Leiát Bail Organa alderaani szenátor fogadja örökbe és annak lányaként nő fel, mint Leia Organa hercegnő. Luke-ot Kenobi viszi magával a Tatooine-ra, ahol Owen Larsnak gondjaira bízza a fiút. Kenobi utána Ben Kenobira változtatja a nevét és maga is letelepszik a Tattoine-on, hogy közel lehessen a fiúhoz, valamint Yoda tanácsa szerint további ismereteket szerezzen az erőből és megtanulja a fizikai halál utáni életet, amit mestere mutatott meg Yodának.

Padme Skywalker a szülés közben meghal. Közvetlenül halála után Palpatine császár úgy rendelkezik, hogy minden adattárból, könyvtárból távolítsanak el és semmisítsenek meg és minden feljegyzést, iratot amelyben a hajdani királynőről és akkorra kihalt népéről : a Naboo hajdani lakóiról : említés esik. Így nemcsak a hajdani Amidala emlékétől szabadul meg, hanem saját, császárság előtti múltját is eltemeti.

Mire kitör a polgárháború, már senki sem emlékszik Leia és Luke anyjára.

Darth Vader segítséget ajánl a Honoghr bolygó népének, a noghriknak. Cserében veszélyes anyagokkal szennyezett földjük megtisztításáért azt kéri, hogy a noghrik szolgálják a birodalmat. A háttérben azonban a birodalom titokban szennyező anyagokat juttat a bolygó felszínére, így örökre kiszolgáltatja annak népét Vadernek. (SW: Dark Force Rising.)

A talaseai kolónia lakosai menedéket adnak egy rejtőzködő jedinek. Mikor ez Vader tudomására jut, kiirtja a kolónia teljes lakosságát. (SW: X-Wing Rogue Squadron.)

 

Darth Vader végez Aidan Bokkal, a jedi lovaggal a Nespis VIII. űrállomáson, és elpusztítja a jedi tudományok ott található könyvtárát, melyet Bok próbált védelmezni. (Galaxy of Fear-sorozat: Ghost of the Jedi.)

Tremayne, a hajdani jedi-növendék a régi köztársaság végnapjaiban került Palpatine kezébe. A majdani császár arra használta az ifjú tanítvány képességeit, hogy tovább szítsa az ellentéteket az amúgy is hanyatló Jedi renden belül. Tremayne-t maga Darth Vader tanítja. Mikor Tremayne elpusztítja Darrin Arkaniant, a sullusti jedi lovagot, a lovag tanítványa, Corwin Shelvay súlyosan megsebesíti. Vader emiatt elégedetlen tanítványával, és ahelyett, hogy begyógyíttatná sebeit, visszataszító implantátumokat helyeztet Tremayne arcára. (SW Galaxy Magazine:Eric Trautmann:  Dark Vendetta. Novella. : Topps Publishing : 1996)

Darth Vader megbízásából megkezdődik egy biológiai fegyver kifejlesztése. Az anyag azonban véletlenül kijut a laboratóriumból és megfertőzi a falleen népet. Hogy megakadályozza a vírus továbbterjedését más világokra, Vader elrendeli a bolygó bombázását. Több mint 200 ezer falleen meghal, közte Xizor herceg családja. A herceg épp a Black Sun szindikátus (a helyi bűnszövetkezet) ügyei miatt volt távol otthonról. Ezután Xizor bosszút esküszik Vader nagyúr ellen. (Steve Perry: Shadows of the Empire és  “Shadows of the Empire Sourcebook.")

Vader Boba Fettet, a fejvadászt küldi Abal Karda nyomába. Fett a Maryx Minor-i kolostorban talál rá Kardára, és a zsákmányra, ami miatt Vader üldözi: egy ládikában az icarii királynő, Selestrine levágott, de még élő feje. Vader közben úgy dönt, hogy mégsem bízik Boba Fettben, és bérgyilkosokat küld a fejvadász elveszejtésére. Nem ok nélkül, mert Fett, miután végzett Kardával, magának akarja megtartania fejet, mely képes a jövendőbe látni. Végül maga Vader ered a fejvadász nyomába. A kolostorban csapnak össze, és Fett csak úgy tudja menteni az életét, hogy a fejet hátrahagyja Vader nagyúrnak.

Vader visszatér a hajójára a fejjel, és véget vet a királynő szenvedéseinek, és megakadályozza, hogy a jövendőmondás hatalma a Császár kezébe kerüljön. (John Wagner képregénye - Dark Horse Comics -  1999 első negyedév.)

A Skyhook akció keretében Leia Organa hercegnő és Colton Antilles kapitány a koréliai korvettem, a Tantive IV-en a Toprawa rendszerbe utaznak, hogy átvegyék a Halálcsillag terveit Bria Tharentől és a többi lázadó kémtől. A birodalmi csillagromboló, a Devastator, Darth Vader parancsnoksága alatt feltartóztatja a hercegnő hajóját. A Tantive IV-nek azonban sikerül megszöknie. Bail Organa azt a parancsot adja Leia hercegnőnek, hogy meneküljön a Tatooine-ra, és kérje Obi-Wan Kenobi segítségét. A fedélzeten tartózkodó droidok egyike, U-3PO azonban a birodalmiak által átprogramozott kém, és hírt ad Vadernek a Tantive IV útirányáról. (A SW IV- ANH rádióváltozata és  "SW: Rebel Dawn.")

A Tatooine fölött Vader ismét megtámadja a hercegnő hajóját, s ezúttal el is foglalja azt. A tervek azonban már nem találhatók a hajón, csak Leia Organát sikerül elfognia. Vader nagyúr árulással vádolja a hercegnőt, és azzal, hogy szenátor létére a lázadók ügynöke. Végül, azt a látszatot keltve, hogy a Tantive IV balesetben pusztult el, a Devastator a Halálcsillagra, az új, hatalmas pusztító erővel rendelkező birodalmi bázisra indul.

A Halálcsillagon Vader összetűzésbe keveredik Motti tábornokkal. A Nagyúr kifejezésre juttatja megvetését a Halálcsillag és a technológia fölény egyéb megnyilvánulásai iránt, Motti ellenben annak a vezető körökben elterjedt nézetnek ad hangot, hogy Vader nézetei túl régimódiak és babonásak ahhoz, hogy sikerrel vehetné fel a harcot  lázadók ellen. Tarkin nagymoff beszámol arról, hogy az Uralkodó feloszlatta a Szenátust, és minden végrehajtó hatalmat a helyi kormányzók kezébe utalt.

Vader később kihallgatja Leia hercegnőt, aki a beinjekciózott tudatgyengítő szerek ellenére sem ad információkat.  Tarkin aláírja a hercegnő kivégzési parancsát, majd úgy próbál a lázadókkal kapcsolatos információkat kicsikarni belőle, hogy a szeme láttára semmisíti meg az Oragnák otthonát, az Aldaraant, a Halálcsillag fegyverrendszere segítségével.

Ezután az Aldaraan maradványai között befognak egy teherhajót, a Millenium Falcont. A hajó utasai közvetlenül a befogás után eltűnnek a bázis belsejében, és nem sokkal később kiszabadítják a kivégzés előtt álló hercegnőt. Vader megérzi, hogy a hajón hajdani tanítómestere és rokkantságának okozója, Obi-Wan Kenobi is az állomásra érkezett. A Nagyúr egyedül indul Kenobi keresésére. A jedit a hangárban találja, ahol az elfogott Millenium Falcon is áll.

Vader nem kutatta Kenobi nyomát az utóbbi húsz évben, most azonban, hogy eljött Vaderhez, nincs számára menekvés. Miközben a Nagyúr leszámol Obi-Wannal, a Millenium Falcon utasai kihasználják a helyzetet és elmenekülnek.

Vader parancsára irányjeladókat helyeztek el a teherhajón, és annak szökését sem nehezítik meg. A hajó a Yavin rendszer negyedik holdjára vezeti a Halálcsillagot, ahol a lázadók főhadiszállása található. Tarkin kiadja a parancsot a hold megsemmisítésére, ekkor azonban lázadó vadászgépek támadást intéznek a birodalmi bázis ellen. A Halálcsillag védelmi rendszere nem bizonyul megfelelőnek a kisméretű, gyors gépek és a jó pilóták ellen. Darth Vader parancsot ad arra, hogy TIE-vadászokkal verjék vissza a támadást. Maga egy vadászgépben vezeti a védekező akciót.

A lázadók terve az, hogy fotontorpedókat juttatva egy külszíni nyílással rendelkező aknába, belülről semmisítsék meg az állomást. Vader és osztaga sikerrel semmisíti meg a kivezetőcső közelébe eljutó vadászokat. Az utolsó támadásnál azonban a Millenium Falcon váratlanul csatlakozik a csatához, és hátulról Vader alakzatára támad. A Nagyúr szárnysegédje elveszti az uralmat a gépe fölött, és vadászával Vader hajójának ütközik, azt is irányíthatatlanná téve.

A Halálcsillagot megsemmisíti egy lázadó pilóta, Vader nagyúr pedig vadászgépében sodródik az űrben, távol minden birodalmi bázistól.

(Star Wars Episode IV.: A New Hope. : 20th Century Fox / Lucasfilm - George Lucas - 25 May 1977. május 25.

Alan Dean Foster : Star Wars. Regényváltozat. : Ballantine / Del Rey Books : 1976

Brian Daley: Star Wars. Rádióváltozat : Highbridge Audio :- 1981)                     

A Nagyúr beszámol az Uralkodónak a Halálcsillag pusztulásáról. Miután csak Vader maradt életben, az Uralkodó csak őt büntetheti meg, elrendeli, hogy vágják le Vader még ép jobb kezét. Ezek után hadiállapotot hirdet és elrendeli a Yavin-rendszer blokád alá helyezését.

Ezután Palpatine halálra kínoztatja Bevel Lemelisket, a Halálcsillag tervezőjét, majd életre kelteti egy klón-testben, és megparancsolja neki, hogy tervezzen egy újabb, tökéletesebb harci állomást. (SW Adventure Journal.)

A Skye bolygót és népét, a s’kytriket a klónháborúk idején Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi mentették meg a pusztulástól. A nép cserébe örök hűséget esküdött a lovagoknak. Évekkel később Darth Vader visszatért, hogy az ígéretet behajtsa, mégpedig úgy, hogy a bolygó lakóit birodalmi alattvalókká teszi. A s’kytrik hite szerint Anakin Skywalker fia fogja őket felszabadítani a rabság alól. (Chris Claremont: Classic Star Wars: A Long Time Ago.: Marvel Comics Inc. : 1979.)

Lord Vader felfedezi, hogy van egy fia, Luke Skywalker, aki nem más, mint a lázadó pilóta, aki megsemmisítette a Halálcsillagot. A Nagyúr telepatikus úton keresni kezdi a fiát. Mikor Luke az Erő segítségével érzékeli az őt kereső sötét hatalmat, kómába esik.

Később egy összekötő révén tudomást szerez róla, hogy a  “The Wheel” nevű, főleg a veszélyes szerencsejátékokról híres űrállomáson ismeretlen, az Erőt használó fiatalembert láttak. Rögtön odasiet, de Luke Skywalker és társai elmenekülnek. (Archie Goodwin képregénye.: Marvel Comics Inc. : 1978-1979.)

Orman Tagge báró, a Tagge Industries vezetője és a birodalmi flotta szállítója bosszút esküdött Vader ellen, amiért az egy kardpárbaj során legyőzte és megvakította. Tagge a birodalom részére gyárt hadihajókat és fegyvereket. Ulric Tagge, a báró öccse birodalmi tiszt, aki még a pusztulás előtt elhagyta a Halálcsillagot. A Tagge család célja, hogy Vadert befeketítsék az Uralkodó előtt, és megfosszák hatalmától. (Archie Goodwin képregénye.: Marvel Comics Inc. : 1979-1980.)

Vader megkezdi a keresést a Halálcsillagot megsemmisítő pilóta után. Egy volt lázadó pilóta, Tyler Lucian pánikba esett a yavini csata előtt, és elmenekült a holdról, majd birodalmi fogságba esett. Vader kivallatja Luciant, és megtudja, hogy a keresett pilóta neve Luke Skywalker.

Valaki más is keresi Luke-ot: Valance kapitány, aki régóta a nyomában van. Vader és Valance a Centaresen csapnak össze. Valance figyelmezteti Vadert, hogy Skywalker már így is nagyon erős, és minden nappal csak erősebb lesz. Hamarosan képes lesz arra, hogy legyőzze Vadert. Vader végez Valance-szel, Lucian pedig : mielőtt további információkat kényszerítenének ki belőle : öngyilkos lesz. (Archie Goodwin képregénye.: Marvel Comics Inc. : 1979.)

A Centares bolygón Vader végre megtudta Halálcsillagot megsemmisítő pilóta nevét, egy fejvadászok által elébe hurcolt lázadó pilótától. A név: Skywalker. Vader kivégeztet minden szemtanút, mindenkit, aki hallhatta a nevet, de egyvalaki, a súlyosan megnyomorodott Mala elmenekül a titokkal.

Coruscanton Vader megpróbálja eltitkolni az Uralkodó előtt az információt Skywalkerről. Majd, míg a Nagyúr a Jazbina rendszerben próbálja bekeríteni fiát, Mala elárulja a titkot az Uralkodónak, aki úgy dönt, hogy egyelőre meghagyja Vadert abban a hitben, hogy nem tud az ifjú jedi létéről. (Darko Macan  képregénye.: Dark Horse Comics. : 1999.)

Vader csellel próbálja elfogni Luke Skywalkert. Megalkot egy tervet a lázadó bázis elpusztítására, majd kiszivárogtatja Luke Skywalker felé. Luke szabotálni akarja a Nagyúr akcióját, és követi a csalétket, mely egyenesen abba az üzembe vezeti, ahol az új szuper-csillagromboló, a majdani Executor építésének munkálatai folynak. Az ifjú Skywalker azonban az utolsó pillanatban megérzi Vader jelenlétét, és ráébred, hogy csapdába esett. Az üzem egy helyi bennfentese segítségével sikerül megszöknie. (Archie Goodwin képregénye.: Marvel Comics Inc. : 1980.)

Darth Vader magához rendeli Ulric Tagge bárót (a hajdani tábornokot), aki most a yavini blokád irányítója. Vader dühös a Tagge-klánra, mert tudomást szereztek Luke Skywalker létezéséről, de az információt visszatartották tőle. Hogy kikényszerítse Ulric Tagge lojalitását, Vader stáziskamrában tartja fogva Orman és Silas Taggét.

Luke Skywalker és Vader találkoznak “Sacred Circle” szervezet főhadiszállásán, a Circle által kezdeményezett diplomáciai találkozón. Luke Skywalker végezni akar Darth Vaderrel.

Vader később Sith manipuláció segítségével a birodalom oldalára állítja a Circle képviselőit. A Nagyúr ezután, hogy tesztelje fia képességeit, a Vader-álruhába öltöztetett Tagge bárót küldi a fia ellen, aki ráébred, hogy nem Vaderrel harcol, de megöli Taggét. (Archie Goodwin képregénye.: Marvel Comics Inc. : 1980.)

A yavini blokád kudarcot vall, Griff admirális azt tanácsolja, hogy indítsanak globális offenzívát a Yavin holdjai ellen, Vader azonban ezt nem akarja megkockáztatni, amíg a fia nincs a fogságában. Az admirális javaslatát azzal utasítja el, hogy nem támadnak, amíg az Executor el nem készül. (Classic Star Wars.)

Elkészül az Executor, melyet Vader a laakteeni lázadó bázis megsemmisítésével avat fel. A lázadók a Mon Calamari nép segítségét kérik, hogy tereljék el a birodalmi flotta figyelmét, amíg kiürítik a yavini bázist. (Archie Goodwin: Classic Star Wars: Revenge of the Jedi. 13-14..: L.A. Times. : 1981.)

Vader az Executorral lerohanja a yavini bázist. A lázadók : Skywalkert használva csalétekként : elcsalják a Nagyúr hajóját egy közeli planetoid felé, ahol a lázadók öngyilkos támadást indítanak a csillagromboló ellen. (Archie Goodwin: Classic Star Wars: Doom Mission. 14-15. : L.A. Times. : 1982.)

A yavini bázis elleni végső támadásban Vader Griff admirális hajóit küldi előre. A Mon Calamarin kitör a lázadás, abban a reményben, hogy a birodalmi flotta figyelme megoszlik majd. Vader és Griff azonban tisztán látja a helyzetet. A találkozási pontnál azonban Griff hajói rosszul kalkulálnak a hipertérből való kilépésnél, az Executorba rohannak és megsemmisülnek. (Archie Goodwin képregénye..: L.A. Times. : 1982.)

A Cheelit bolygón : míg Lady Dholt látogatja meg : a Guild of Vindicators merényletet tervel Vader ellen : amiről a Nagyúr még idejében tudomást szerez. (Alan Moore: Classic Star Wars: Devilworlds: Dark Lord's Conscience : Marvel Comics Inc. : 1981.)

Darth Vader szövetséget köt Thrawn admirálissal a Black Sun szindikátusbeli Zekka Thyne ellen. Vader Thrawn közreműködéséért cserébe az admirális rendelkezésére bocsátja noghri harcosait.

(Michael Stackpole - Timothy Zahn: Tales from the Empire. :  Bantam Books : 1997)

A Dantooine-on létrehozzák Darth Vader klónját, hogy egy klónokból álló sereg élére álljon. Az igazi Nagyúr azonban tudomást szerez a tervről és saját kezűleg ártalmatlanítja alteregóját, a többi klónt pedig felajánlja az Uralkodónak.

(John Whitman: Galaxy of Fear: Clones :  Bantam Books : 1998)

Darth Vader ezekben az években  többször hívatja magához Boba Fettet, hogy segítsen ellenségei, prédái felkutatásában.

(Galaxy of Fear-sorozat. 1997-1998.)

Shira Elan Colla Brie, Vader ügynöke beépül a lázadók seregébe mint pilóta. A Nagyúr : annak érdekében, hogy minél hihetõbb háttértörténetet tudjanak kreálni a kémnek : lerombolja a Shalyvane bolygó egyik városát, mely ellenállt a birodalmi törekvéseknek. (SW Galaxy Magazine: Lumiya : Dark Star of the Empire.)

A lázadók elhagyják a yavini bázist és új támaszponton rejtőznek a birodalom elől. Vader nagyúr elindítja a szonda-programot, melynek keretében kutatódroidok ezreit szórják szét a galaxis rendszereiben, hogy a lázadók nyomát keressék.

A Hoth-rendszerbe küldött szonda adatai tevékenységet mutatnak az egyébként lakatlan, jeges bolygón, s a Nagyúr gyanúját felkeltik a droid által küldött információk. A birodalmi flotta, élén az Executorral a Hoth-rendszerbe indul.

Amikor a flotta kilép a hipertérből, Vader leváltja és kivégzi Ozzel admirálist, a flotta parancsnokát, mivel helytelen taktikát alkalmazott a lázadó bázis megközelítésénél, a rendszerhez túl közel lépett ki a hiperűrből, s a lázadók észlelték a közeledő veszélyt. A flotta élére Piett admirális kerül.

Ezután Veers tábornok vezetésével megindul a felszíni invázió, melynek során a birodalmi erők elpusztítják a bázist, és súlyos veszteségeket okoznak a felkelőknek. A lázadó flotta nagy része azonban elmenekül és szétszóródik. Vader nagyúr mindennek ellenére nem küldi a flottát a lázadó hajók után: őt kizárólag Luke Skywalker érdekli. Az Executor és kísérői a meghibásodott hiperhajtóművű Millenium Falcont üldözik, Skywalker pedig : miután részt vett a hothi csatában : ismét eltűnik Vader szeme elől.

A Falcon utáni hajsza közben az Uralkodó kapcsolatba lép Darth Vaderrel, és figyelmezteti a Sith lordot, hogy milyen veszélyeket jelent az ifjú jedi a birodalomra nézve. Vader azonban meggyőzi mesterét, hogy Luke Skywalkert nem szabad elpusztítaniuk: ha sikerül az Erő sötét oldalára téríteni, erős szövetségesükké válhat.

Miután a Falcon sikerrel rejtőzik a birodalmi erők elől, Vader fejvadászokat bíz meg a hajó felkutatásával. Boba Fett rátalál a Falconra, és kideríti, hogy a hajó a Bespinre igyekszik. Az Executor jóval a Millenium Falcon előtt érkezik a bespini bányászkolóniára, ahol Vader rögtön átveszi az irányítást. A bespini kolónia kormányzóját, Lando Calrissiant (aki egyébiránt Han Solónak, a Falcon pilótájának régi barátja) utasítja, hogy állítson csapdát a menekülő Solóék számára. Han Solo, Leia Organa hercegnő, Chewbacca, a Falcon másodpilótája és C-3PO a bespini vendégeskedés után a Nagyúr foglyai lesznek. Mind a foglyok, mind  Calrissian számára gyorsan világossá válik azonban, hogy ők csak mellékszereplők az eseményekben, csak csalétkek a csapdában, melyet Vader Luke Skywalkernek állított. A Nagyúr kínozza foglyait, hogy szenvedésük arra sarkallja Skywalkert, hogy a megmentésükre induljon.

Vader terve az, hogy az ifjú jedit a szökés minden esélye nélkül, lefagyasztva viszi Coruscantra. Ennek érdekében karbonitba fagyasztatja Han Solót, hogy kipróbálja, hogy a bespini berendezés alkalmas-e élő ember biztonságos fagyasztására. A sikeres kísérlet után Solo kapitányt átadja Boba Fettnek, a hercegnőt és a másodpilótát megtartja saját fogságában.

Lando Calrissian azonban kihirdeti a városban eddig titokban tartott birodalmi hatalomátvételt, és kiszabadítja a hercegnőt és Chewbaccát, s a Falconon elmenekül velük a Bespinről.

Közben megékezik Luke Skywalker, aki a barátain már nem segíthet, ellenben rátalál a Nagyúrra, aki a fagyasztókamrában vár rá. Az ifjú jedi kardot ragad és rátámad Lord Vaderre.

Skywalker immár jelentős jedi képzése ellenére sem jelent komoly ellenfelet a Nagyúr számára, de ő nem legyőzni, hanem meggyőzni akarja a fiatalembert, hogy álljon át az ő oldalára, szolgálja a Sötét Oldalt. Vader szavai dühöt ébresztenek Luke-ban, de nem akkorát, hogy elveszítse uralmát az Erő fölött. Ezután Vader megpróbálja megfélemlíteni ellenfelét : kevés sikerrel. Az állomás légaknáiban dúló párbaj végül erőszakosra fordul, és Vader úgy dönt: ideje harcképtelenné tenni a jedit: levágja annak kardot tartó jobb kezét. Ezek után azzal lepi meg a sebesült és kétségbeesett fiatalembert, hogy szövetséget ajánl fel neki, ráadásul legtitkosabb törekvését is elárulja neki, mely nem más, mint az Uralkodó elpusztítása. Végül felfedi előtte a legnagyobb a titkot: ő, Darth Vader nem más, mint Luke apja. A sokkoló felfedezés után Luke a látszólag biztos halált választja: leveti magát a felhőváros egyik feneketlen légaknájába.

A menekülő hercegnő azonban megérzi a sebesült Luke segélykérését, és visszafordítja a Falcont az ifjú jediért, annak ellenére, hogy a birodalmi flotta ismét a nyomukban van. Vader nagyúr elhagyja a Bespint és visszatér az Executorra. Tudja, hogy a Falcon nem juthat messze, mivel Piett admirálist utasította, hogy gondoskodjon róla, hogy a hajó hiperhajtóműve ne legyen üzemképes. Mikor a Falcon mégis a hiperűrbe ugrik, a Nagyúr csalódottan vonul vissza, a rettegő Piett admirálist azonban életben hagyja a kudarc ellenére is.

(Star Wars Episode V.: The Empire Strikes Back. : 20th Century Fox / Lucasfilm : Lucas-Brackett-Kasdan : 1980. május 21.

Donald F. Glut: The Empire Strikes Back. Regényváltozat : Ballantine / Del Rey Books : 1980

Brian Daley: The Empire Strikes Back. Rádióváltozat. : Highbridge Audio : 1983)

Vader a bespini kudarc után átkutattatja a Felhőváros mélyét Luke Skywalker levágott keze és fénykardja után. Miután megtalálta az értékes trófeát, átadja az Uralkodónak. Palpatine úgy ítéli meg, hogy a jedi a vártnál sokkal többet fejlődött az Erővel való bánás terén. A Nagyúr nem indulhat azonban az ifjú Skywalker keresésére, mert esküdt ellensége, a falleen Xizor herceg ellene irányuló intrikái egyre súlyosabb problémát jelentenek.

(Peter Schweighofer novellája : Topps Publishing  : 1997)

Az elpusztult Halálcsillagéhoz hasonló fegyverrendszer építését fejezte be a birodalmi haderő. A Tarkin névre keresztelt “szuperágyú” megsemmisítésére lázadók szivárognak be a fegyverállomásra, Luke Skywalker vezetésével. Vader ismét megpróbál szembekerülni Luke-kal. Ezt azonban megnehezíti a folyamatban lévő lázadó szabotázsakció, valamint az a tény, hogy a Tarkin legénysége épp merényletet tervez Vader ellen. Épp amikor a Nagyúr rátalál Skywalkerre, tisztjei kinyitnak egy légzsilipet mögötte : minden erejére szüksége van, hogy visszaküzdje magát a bázisra, a lázadók eközben elmenekülnek. A dühében őrjöngő Nagyúr saját TIE Interceptorán követi őket, eltökélve, hogy elpusztítja a hajót. A Falcon legénysége azonban csellel működésképtelenné teszi Vader hajóját, s a Tarkint is elpusztítja.

 (David Michelinie: The Marvel Series: The Tarkin. 51-52. : Marvel Comics Inc. : 1981)

Egy csata folyamán Luke az Erő segítségével megérzi, hogy az oldalán harcoló Shira Brie valójában ellenség, és önkéntelenül is ellene fordul. A lázadók később felelősségre vonják tettéért : nem tudva, hogy Brie valójában Vader beépített ügynöke volt. Luke nyomozni kezd, s végrehajt egy rítust, melyet Brie gyakorolt hajdan, s mellyel azt éri el, hogy Vader kapcsolatba lép vele. Vader elmondja, hogy a lány neki dolgozott, s halálát arra használja fel, hogy a lázadókban gyanakvást ébresszen Luke iránt. Skywalkernek azonban sikerül bizonyítékot szerezni Brie igazi szándékairól, s visszatérhet a felkelőkhöz. (David Michelinie: The Marvel Series: Shira's Story 60-63.  : Marvel Comics Inc. : 1982)

Shira Brie testét Coruscantra viszik. A birodalom orvosai és kibernetikusai felélesztik, és mesterséges szervekkel látják el. Az immár félig gép harcosnőt : immár Lumiya néven : Darth Vader tanítványává fogadja, arra az esetre, ha Luke-kal kapcsolatos törekvései kudarcot vallanának. (SW Galaxy Magazine: Lumiya : Dark Star of the Empire.)

Vadert a Kuthlisra küldi az Uralkodó, hogy elfojtsa a lázadás helyi csíráit. A támadásnak áldozatul esik egy helyi fiatalember, Flint édesanyja. Flint Erő-érzékeny, apja pedig jedi lovag volt; most mégis gyűlölettel telve esküszik bosszút az egész világ ellen. Vader megérzi a fiatalember képességeit és hatalmat ajánl neki, hogy bosszút állhasson: második Sith-tanítványául fogadja az ifjú Flintet. (Mary Jo Duffy: The Marvel Series: The Apprentice.  : Marvel Comics Inc. : 1983)

Az Uralkodó megparancsolja Vadernek, hogy hagyjon fel a fia keresésével, s az endori terv munkálataival foglalkozzon. Közben Xizor herceg Luke Skywalkerre vadászik, hogy megölje a jedit, és Vadenek tulajdonítsa a tettet, kihíva ezzel Palpatine haragját a Nagyúr ellen.(Shadows of the Empire képregény 1.)

Xizor herceg folytatja törekvéseit, hogy az Uralkodó haragját Darth Vader ellen fordítsa, közben pedig tovább folytatja a hajszát Luke Skywalker után. Vader maga sem hagyott fel fia keresésével.  A végső összecsapásban Xizor palotája megsemmisül, Vader pedig elpusztítja a herceget. (John Wagner képregénysorozata: Shadows of the Empire. : Dark Horse Comics. : 1996.; Steve Perry: Shadows of the Empire. : Bantam Books : 1996.)

Az Uralkodó kiadja a parancsot a második Halálcsillag megépítésére. Az új harcállomás az Endor hold mellett épül, a munkálatok azonban lassan haladnak: a lázadók bármikor megneszelhetik az építkezést. Vader nagyúr érkezik a félig elkészült bázisra, hogy Jerrjerod admirálist és embereit gyorsabb munkára sarkallja.

Nem sokkal maga az Uralkodó is e helyszínre érkezik, hogy jelen legyen az építkezés befejezésénél. Mind az Uralkodó, mind Vader tudnak a Halálcsillag ellen készülő lázadó támadásról, s nem titok előttük az sem, hogy az Endoron leszálló birodalmi komp valójában lázadó különítményt szállít : élén Han Solóval, Leia hercegnővel és Luke Skywalkerrel :, amelynek feladata a harcállomás endori pajzsgenerátorának megsemmisítése.

Vader megérzi fia érkezését, és jelenti mesterének. Palpatine az Endorra küldi a Nagyurat, mivel úgy véli, hogy az ifjú jedi maga keresi majd fel apját : az iránta érzett szánalomtól hajtva. A császár gyanúja be is igazolódik: Luke Skywalker elhagyja osztagát, megadja magát a birodalmi járőröknek, akik egyenesen Vader elé vezetik.

Apa és fia végre szemtől szemben állnak. Luke segíteni szeretne apján, felajánlja, hogy tartson vele, térjen vissza a Sötét oldalról hajdani múltjához. Vader azonban nem teheti ezt: túlságosan erős a szövetsége a Sötét oldallal, s neki már túl késő változni. Luke-nak is meg kell ismernie a Sötét oldalt : mégpedig Vader mesterétől.

A Nagyúr az Uralkodó színe elé vezeti fiát, ahol a fiatalember előtt feltárul a császár valódi terve: sem a Halálcsillag, sem a lázadó támadás nem érdekli igazából a császárt, az igazi összecsapás a trónteremben zajlik, s Luke megszerzése az igazi cél. Mindhárman tudják, hogy legalább egyikük nem éli túl a viadalt.

Palpatine a lázadók esélytelenségének ecsetelésével hatalmas dühöt ébreszt Skywalkerben, aki az Uralkodóra támad, Vader azonban közbelép: apa és fia ismét megküzd egymással. Az összecsapás után Vader Luke belső vívódását kiolvasva ébred rá: másik gyermeke, Luke ikertestvére nem más, mint Leia hercegnő. A Nagyúr számára immár Leia is célponttá válhat sötét terveiben : ez a gondolat végsőkig felbőszíti Luke-ot: vad dühvel támad apjára, s levágja annak mechanikus jobb kezét. már azon van, hogy végleg leszámoljon a Nagyúrral, mikor ráébred, hogy a Sötét oldal erői irányítják tetteit. Ránéz saját mechanikus jobb kezére, s felismeri, hogy sorsa apjáét kezdi ismételni. Az utolsó pillanatban elhajítja fegyverét, és megtagadja a Sötét oldal csábítását.

Az Uralkodót felbőszíti a kudarc, s úgy dönt, végez Luke-kal. A császár halálos erejű csapásai alatt vergődő Luke apja segítségét kéri. A Nagyúr láthatólag vívódik: szakítson-e eddigi életével és mentse meg a fiát, vagy maradjon Palpatine oldalán? Végül szembefordul a császárral, s lehajítja volt mesterét a trónterem melletti hatalmas légaknába, ahol az Uralkodó teste megsemmisül. Ezután Vader megkísérli, hogy a zsarnok után vesse magát, de létfenntartó berendezése súlyosan megsérült a császárral való viaskodásban: mozdulni sem tud.

Luke Skywalker kivonszolja apja testét egy komphoz. Ott azonban a Nagyúr úgy dönt, hogy nem tart fiával. Megszabadul az életét fenntartó maszktól, elbúcsúzik fiától és Anakin Skywalkerként hal meg.

m

 
--Sith Kód--

"Peace is a lie. There is only passion.Through passion I gain strenght. Through strenght I gain power. Through power I gain victory. Through victory my chains are broken. The force will set me free.,,

 

 
UNLIMITED POWER!!!
You don't know the power of the darkside
 
A Régi klán
 
Kongresszus
Beszélgessetek amennyit csak birtok.
 
Fajok és népek
 
Fejvadászok
 
A fénykardvívás művészete
 
Más oldalak
 
Népszerűség
Indulás: 2006-09-01
 
A hősök harca
 
A hősök harca 2.
 
A hősök harca 3.
 
Kongresszusi szavazás
Válassz!
Milyen az oldal?

Király! ;)
Nem semmi
Elmegy
Nem túl jó
Rossz
Sz..r :(
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Dooku halála
Peace is a lie.There is only passion.Through passion I gain strength.Trought strenght I gain power.Through power I gain victory.
 
Don't mess with Darth Nihilus
 
Yoda vs Sidious
 
Yoda vs Sidious 2.
 
Kongresszusi szavazás
Válasszatok!!
Ki a kedvenc sithetek?

Darth Sidious
Darth Vader
Darth Maul
Darth Tyranus(Count Dooku)
Darth Nihilus
Darth Bane
Exar Kun
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha